در حال دریافت...

صفحه نخست | دسترسی به گونه | فروشگاه | پیوند ها | آرشیو | اصطلاحات | راهنما | ارتباط با ما | پست الکترونیک   
زبان ها

Türkçe  العربية  Deutsch  Français  English فارسی

کلیک کنید!

تعداد: 6DVD
قیمت: 7500 تومان

مجموعه ی BBC Planet Earth در قالب شش DVD با بالاترین کیفیت تصویر موجود در دنیا و کیفیت صدایی بی نظیر شما را به سرزمین هایی خواهد برد که قبلا هرگز آنها را ندیده اید! ...

توضیحات بیشتر


کلیک کنید!

تعداد: ۲CD
قیمت: 4000 تومان

این مجموعه کاملترین و بزرگترین منبع اطلاعاتی جانورشناسی می باشد که شامل 16 جلد کتاب الکترونیک مصور (رنگی) است...

توضیحات بیشتر

تصوير تصادفي
منوي کاربري

پيغام مدير : به شما كاربر گرامي سلام عرض مي كنم . اميدوارم در اين وبلاگ دقايقي خوبي را سپري كنيد . براي آگاهي از امكانات اين وبلاگ خواهشمندم كه تا آخر صفحه اين وبلاگ را مشاهده نماييد .


اين وبلاگ را صفحه خانگي خود كن !  به مدير وبلاگ ايميل بزنيد !  ذخيره كردن صفحه!  اضافه کردن اين وبلاگ به علاقه منديها!  لينک RSS    ارتباط با ما
site map site map ror html site map
  Add to Technorati
لينك دوستان
جایی برای تأمل
علوم تجربی
گروه زیست شناسی منطقه 4 تهران
آموزش وبلاگ نویسی
ITexpress
عبدالحسين نوري
زمین خود شمایید!
میانه

 براي تبادل لينک ابتدا لينک ما را با نام "جانورشناسی فارسی" در سايت یا وبلاگتان قراردهيد،
سپس از طريق فرم ارتباط با ما به ما خبر دهيد تا ما هم اين کار را براي شما بکنيم.

پشتیبانی
جستجو

Google
  
            
     در كل اينترنت
     در اين سايت

معرفی به دوستان
بوسیله این فرم این سایت را به دوستان علاقه مند خود معرفی کنید تا آنها هم از مطالب این وبلاگ استفاده کنند
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

Powered by ParsTools
آرشيو ماهانه

اُکاپی یا زرافه گردن‌کوتاه که اروپایی‌ها مدتها آن را تک شاخ آفریقایی می‌خواندند نوعی زرافه است که گردن بسیار کوتاهی دارد. این حیوان بسیار محتاط بوده و کمتر می‌توان آن را دید. این پستاندار بومی جنگل‌های بارانی ایتوری واقع در شمال جمهوری دموکراتیک کنگو آفریقای مرکزی می‌باشد. او با زبان کبود و خمیده اش که ۵۰ سانتی متر طول دارد برگها را جمع می‌کند. زبانش به حدی دراز است که می‌توان پلک و داخل و بیرون گوشش را تمیز کند و در واقع تنها حیوانی است که قادر است گوش خود را بلیسد. نوع نر اکاپی شاخ‌های کوچکی دارد که با پوست پوشیده شده‌است. با اینکه پوشش راه راهش یادآور گورخر است اما او نزدیک ترین خویشاوند زرافه می‌باشد. در حال حاضر بین ۱۰ تا ۲۰ هزار از این حیوان در حیات وحش وجود دارد. از نظر ظاهری، پشت اکاپی قرمز تیر است، پشت ساق پاهایشان به وضوح دارای راه راه افقی است که از دور مانند گورخر به نظر می‌آید. این نوع راه راه بودن هم به اکاپی‌های کوچک کمک می‌کند تا در باران‌های شدید جنگلی مادرشان را دنبال کنند و هم به عنوان نوعی استتار در دنیای وحش استفاده می‌شود.

نام علمی: Okapia johnstoni
محل زیست: جنگل های بارانی
پراکندگی: مرکز آفریقا (شمال کنگو)

تغذیه: اکاپی گیاهخوار است اما خیلی از انواع گیاهانی که می‌خورد برای انسان سمی محسوب می‌شود. آنها همچنین زغال چوب درختان را که از سوختن چوب درخت توسط صاعقه بوجود امده می‌خورند و برای تامین منابع معدنی خود نوع خاک رس گوگرد دار، نمکین و قرمز را که در نزدیکی رودخانه یافت می‌شود، می‌خورند.

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، سم داران
دسترسی به زیستگاه: جنگل های انبوه استوایی

ارسال شده در دوشنبه 19 بهمن1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

این قورباغه معمولی کناره رودخانه ها و آبگیرها که به قورباغه سبز یا قورباغه برنزی (Bronze Frog) هم معروف است، ممکن است به رنگ قهوه ای، برنزه یا سبز باشد. قورباغه های سبز بالغ حقیقتاَ دوزیست هستند، یعنی هر مقدار از زندگیشان را که در آب می گذرانند، به همان مدت روی خشکی زندگی می کنند. آنها نیز مثل بقیه قورباغه ها، هر غذای زنده ای را که بتوانند قورت دهند، می خورند. صدای یک قورباغه مثل صدای ترکیدن چیزی است که در مورد آن می گویند مثل صدای سیم سازبانجو است که محکم کشیده شده و رها گردد.

قورباغه سبز (برنزی) آمریکایی : American Green (Bronze) Frog

اسم علمی: رانا کلامیتانز : Rana clamitans
اندازه: قد از ۵ تا 10 سانتیمتر
محل زیست: نزدیک چشمه ها، مردابها، جویهای آب یا دریاچه ها
پراکندگی: شرق آمریکا
پراکندگی قورباغه سبز (برنزی) آمریکایی : American Green (Bronze) Frog Range
نحوه تولید مثل: ماده 2 تا 3 دسته کوچک از تخمها را در اب رها می کند . آنها به شاخه های گیاهان می چسبند.
رژیم غذایی: عمدتاَ حشرات ، عنکبوتها و سخت پوستان

 

دسترسی به رده بندی: مهره داران، دوزیستان، دوزیستان بی دم
دسترسی به زیستگاه: آب های شیرین

ارسال شده در سه شنبه 7 مهر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

این وزغ مثل بسیاری از وزغها ، بیشتر عمر خود را روی خشکی میگذرانند و فقط برای پیدا کردن جفت و تولید مثل به درون اب باز می گردد. تخم وزغ سبز بعد از حدوداَ 5 روز می شکند و نوزادش به دنیا می آید . نوزاد این دوزیست در طول 2 تا 3 ماه، دوران دگردیسی خود را می گذرانند و تبدیل به وزغ بالغ می شود. این وزغهای شب زی در هوای خنک شب به شکار حشرات می پردازند.

وزغ سبز اروپایی : European Green Toad

اسم علمی: بوفو ویریدیس : Bufo viridis
اندازه: قد تا 10 سانتیمتر (4 اینچ)
محل زیست: نواحی استپی، نیمه بیابانی و غیر شهری
پراکندگی: اروپا، آسیا، شمال آفریقا و خاور میانه
نحوه تولید مثل: ماده تعداد ۹000 تا ۱۵000 تخم به شکل رشته های بلند، می ریزد.
رژیم غذایی: حشرات و بعضی بی مهرگان

 

دسترسی به رده بندی: مهره داران، دوزیستان، دوزیستان بی دم
دسترسی به زیستگاه: مراتع و جنگل های معتدل، آب های شیرین

ارسال شده در سه شنبه 7 مهر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

پنگوئن فرمانفرما یا پنگوئن امپراتور بزرگ‌ ترین گونه پنگوئن است. این پرنده بر خلاف پرندگان دیگر، هرگز به زمین خشک پا نمی‌گذارد. او تمام عمر خود را یا در دریا و یا روی یخهای جنوبگان (قاره قطب جنوب) می‌گذراند فرمانفرمای ماده در فصل پاییز تخمگذاری می‌کند و در طول زمستان تاریک قطب جنوب پرنده نر روی تخمها می‌خوابد در طول این سه ماه پرندگان نر هیچ چیز نمی‌خورند و برای گرم شدن به همدیگر می‌چسبند.

پنگوئن امپراتور : Emperor penguin

نام علمی: Aptenodytes forsteri
اندازه: قد تا ۱۲۲ سانتیمتر و وزن تا ۴۵ کیلوگرم
پراکندگی: قاره قطب جنوب
تغذیه: ماهی ،ماهی مرکب و خرچنگ
تولید مثل: در فصل تولید مثل ماده یک تخم می گذارد و برای پیدا کردن غذا عازم اقیانوس می شود و تا بازگشت او پنگوئن نر تخم را روی دو پا و زیر شکمش نگه می دارد.

 

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پرندگان، پرندگان بی پرواز
دسترسی به زیستگاه: توندرا و نواحی قطبی، دریا ها و نواحی ساحلی

ارسال شده در پنجشنبه 19 شهریور1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

خورشیدماهی یا مولا مولا، سنگین ترین ماهی استخوانی جهان است. میانگین وزن خورشید ماهی بالغ، حدودا ۱۰۰۰ کیلوگرم است و می تواند در پانزده ماه تا ۱.۸ متر رشد کند.
رژیم غدایی مولا مولا را عموما خارپوستان تشکیل می دهند ولی از آنجا که این رژیم غذایی خیلی غنی نیست او مجبور است روزانه مقدار زیادی خارپوست بخورد تا انرژی لازم برای جثه بزرگ خود را بدست آورد.
جالب است بدانید مولا مولای ماده در هر بار می تواند ۳۰۰ میلیون تخم بگذارد که این بیشترین مقدار تخم گذاری در مهره داران است.

خورشیدماهی اقیانوسی : Ocean Sunfish

نام علمی: مولا مولا : Mola Mola
محل زیست: تا عمق 600 متری اقیانوس های معتدل و گرمسیری
پراکندگی: اقیانوس آرام و اطلس
اندازه: به متن مراجعه کنید.
تولید مثل: به متن مراجعه کنید.
تغذیه: عمدتا خارپوستان (همانند لاک پشتِ پشت چرمی) و برای تامین انرژی این چثه بزرگ گاهی از زئوپلانگتون ها، ماهیان مرکب، مارماهی ها، سخت پوستان و ... هم تغذیه می کند.


دسترسی به رده بندی: مهره داران، ماهی ها، ماهیان استخوانی
دسترسی به زیستگاه: دریاها و نواحی ساحلی

ارسال شده در چهارشنبه 21 مرداد1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

این ماهی درشت اندام که به نام هایی چون "بوفالوی سرسرخ"، "بوفالوی برنارد" و "بوفالوی قهوه ای" نیز شهرت دارد یکی از بزرگترین گونه های خانواده ماهی های مکنده است. و مانند سایر ماهی های این خانواده باله پشتی بلندی دارد.
این ماهی بر خلاف همبستگان نزدیکش چون "ماهی بوفالوی سیاه" و "ماهی بوفالوی بینی کوچک" دارای سیستم صافی در دهان خود است که بوسیله آن براحتی می تواند سخت پوستان کوجک و زئوپلانگتون های شناور در آب را غربال کرده و بخورند.

ماهی بوفالوی بینی بزرگ : Bigmouth buffalo fish
ماهی بوفالوی بینی بزرگ : Bigmouth buffalo fish

نام علمی: سیپراینلوس ایکتیوبوس  : cyprinellus Ictiobus
اندازه: ۱.۲ متر طول و ۲۹ کیلوگرم وزن
محل زیست: رودخانه های عمیق و کند و دریاچه های کم عمق
پراکندگی: از رودخانه سرخ کانادا تا رودخانه اوهایو و در جنوب از می سی سی پی تا تگزاس و آلاباما
تولید مثل: معمولا در ماه های اردیبهشت و خرداد برای تخم گذاری به آب های بالا دست مهاجرت می کند و تخم ها را روی گیاهان می چسباند. عموما برای بارور کردن تخم ها بیش از یک نر نیاز است.
تغذیه: به متن مراجعه شود


دسترسی به رده بندی: مهره داران، ماهی ها، ماهیان استخوانی
دسترسی به زیستگاه: آب های شیرین

ارسال شده در پنجشنبه 1 مرداد1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

این پرنده علاقه عجیبی به رنگ آبی دارد، بطوری که پرنده نر در فصل جفت گیری نمایشگاهی از اشیاء آبی رنگ مثل قطعات پلاستیکی، گل ها، سنگ ها و... در لانه خود برپا می کند و ماده ها با بازدید از این گالری ها جفت خود را بر می گزینند.

مرغ آلاچیق اطلسی نر : male satin bowerbirdمرغ آلاچیق اطلسی ماده : female satin bowerbird

لانه مرغ آلاچیق اطلسی : Satin Bowerbird nest

نام علمی: پلنوهنچیز ویلاسیوس : Ptilonorhynchus violaceus
اندازه: تا ۳۳ سانتیمتر
محل زیست: جنگل های مرطوب نزدیک مراتع باز
پراکندگی: شرق استرالیا
 پراکندگی مرغ آلاچیق اطلسی : Satin Bowerbird distribution
تغذیه: میوه ها، دانه گیاهان و حشرات
تولید مثل: ماده لانه ای در ارتفاع ۵-۱۰ متری از سطح زمین می سازد و در آن ۲ تخم می گذارد


دسترسی به رده بندی:
مهره داران، پرندگان، گنجشک سانان
دسترسی به زیستگاه: مراتع و جنگل های معتدل

ارسال شده در سه شنبه 30 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

این نوع کوسه که به "کوسه پلنگی" نیز شهرت دارد یکی بی آزارترین و آرامترین کوسه های جهان است. کوسه گورخری در طول روز در حال استراحت در ماسه های کف دریا دیده می شود و شب ها برای یافتن غذا به جستجو در میان درزها و شکاف صخره ها می پردازد.
در مناطقی مثل دریای سرخ و سواحل مرجانی استرالیا که جزو مراکز عمده غواصی محسوب می شود این کوسه ها با انسان معنوس شده و از دست انسان غذا می خورند.
متاسفانه در سال های اخیر صید این کوسه بخاطر گوشت و روغن کبد آن و همچنین برای نگه داری در آکواریوم ها رواج یافته که بر اساس آخرین ارزیابی سازمان جهانی حفاظت از محیط زیست در سال 2008 این کوسه در وضعیت" آسیب پذیر (
VU )" قرار دارد.
تعدادی این گونه در آکواریوم آب شور کیش نگه داری می شود.

کوسه گورخری (پلنگی) : zebra (leopard) shark

نام علمی: فشیتوم استگاستوما : fasciatum Stegostoma
اندازه: نر تا 2.5 متر و ماده تا 1.9 متر

محل زیست: کف دریاهای کم عمق (تا 62 متر)
پراکندگی: سواحل اقیانوس هند و سواحل شرقی اقیانوس آرام
کوسه گورخری (پلنگی) : zebra (leopard) shark
تولید مثل: در هر نوبت کوسه ماده ده ها کپسول تخم بزرگ تولید کرده و بوسیله رشته های چسبناک به صخره های زیر آب می چسباند.
تغذیه: از نرم تنان، ماهیان استخوانی و گاها مارماهی ها


دسترسی به رده بندی: مهره داران، ماهی ها، ماهیان غضروفی
دسترسی به زیستگاه: دریاها و نواحی سواحل

ارسال شده در یکشنبه 28 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

این جغدها عموما در شکاف درختان و دیوار ها زندگی می کنند ولی تمایل زیادی به زندگی در لانه های آماده نظیر اتاق های زیرشیروانی، ساختمان های متروک، انبار ها و طویله ها، ناقوس کلیسا ها و دودکش های بخاری دارند.
این گونه بر خلاف سایر جغد ها قادر به بوف (صدای مخصوص جغد ها) کردن نیست در عوض می تواند جیغ بکشد که از فاصله کم بسیار گوش خراش است. این جغد حتی می تواند مانند مار هیس هیس کند.
این گونه در مواقع خطر به پشت می خوابد و با ضربات چنگ و نوک از خود دفاع می کند که این روش می تواند بسیار مفید واقع شود.

جغد انبار : Barn Owl

نام علمی: تایتو آلبا : Tyto alba
محل زیست: زمین های باز نظیر مزارع و چمنزار ها
پراکندگی: اروپا، آمریکای مرکزی و جنوبی، آفریقا و بخشی از خاورمیانه، اقیانوسیه و جنوب شرقی آسیا
جغد انبار : Barn Owl
تغذیه: مهره داران کوچک بالاخصص جوندگان
تولید مثل: در هر نوبت ماده ۶ تخم می گذارد

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پرندگان، جغد ها
دسترسی به زیستگاه: مراتع و جنگل های معتدل

ارسال شده در سه شنبه 16 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

روباه پرنده هندی یک گونه خفاش از تیره خفاشان بزرگ (روباه های پرنده) است. این گونه شبزی است و شب ها برای یافتن غذا از آشیانه خارج می شود. این خفاش اجتماعی است و در دسته های چند صدتایی زندگی می کند.

روباه پرنده هندی : Indian flying fox

نام علمی: پروپوس گاگینتیوس : Pteropus giganteus
اندازه: طول دوبال تا 80cm
محل زیست: جنگل ها
پراکندگی: بنگلادش، چین، هند، مالدیو، نپال، پاکستان و سریلانکا
تولید مثل: در هر نوبت ماده 1 یا 2 نوزاد بدنیا می آورد.
تغذیه: میوه های رسیده نظیر انبه و موز

منبع: ویکی پدیای انگلیسی
ترجمه: جانورشناسی فارسی

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، خفاش ها
دسترسی به زیستگاه: جنگل های انبوه استوایی

ارسال شده در یکشنبه 14 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

آلپاکا گونه‌ایی لاما است که در آمریکای جنوبی زندگی می‌کند. مانند لامای معمولی اهلی است ولی برعکس لاما که گوشی موزمانند دارد گوش‌های آلپاکا صاف است. پشم آلپاکا از پشم لاما نرمتر است. بهای مرغوب‌ترین پشم آلپاکا نزدیک به بهای کرک کشمیر معمولی است.

آلپاکا : Alpaca

گله‌های آلپاکا برای چرا در بلندی‌های ۳۵۰۰ متر به بالا در کوهستان آند در اکوادور و جنوب پرو، شمال بولیوی و شمال شیلی نگهداری می‌شود. آلپاکاها از لاما کوچک‌ترند و از آن‌ها برای بارکشی استفاده نمی‌کنند بل‌که تنها از الیاف آن‌ها استفاده می‌شود. از الیاف آلپاکا برای تهیه بافتنی‌هایی همچون پتو، جوراب، کلاه، دستکش، روسری و پونچو بهره می‌گیرند. الیاف آلپاکا در پرو در ۵۲ رنگ طبیعی، در استرالیا در ۱۲ رنگ طبیعی و در ایالات متحده در ۱۶ رنگ طبیعی طبقه‌بندی شده‌اند.

آلپاکا : Alpaca

در صنعت نساجی واژهٔ آلپاکا بیشتر به یک روش پارچه‌بافی اطلاق می‌شود که در اصل در آن روش در آغاز از پشم آلپاکا استفاده می‌شد. امروزه در آن روش بیشتر از پشم‌های بز مَرغُز موسوم به موهر بهره می‌گیرند.

نام علمی: ویکاگنا پاکـوس : Vicugna pacos
پراکندگی:  اکوادور و جنوب پرو، شمال بولیوی و شمال شیلی
زیستگاه آلپاکا

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، سم داران
دسترسی به زیستگاه: کوه ها و نواحی مرتفع

ارسال شده در یکشنبه 14 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

آرمادیلو پستاندار بچه‌زای کوچکی است از راسته کمربندداران (Cingulata)، بالاراستهٔ بیگانه‌بندیان (Xenarthra). این جانور به‌خاطر پوشش زرهی خود معروف است.

آرمادیلو : Armadillo

 

بدن آرمادیلو با صفحات استخوانی به‌هم‌پیوسته پوشیده شده تا به هنگام خطر بتواند به صورت گلوله توپ استخوانی درآمده از خود دفاع کند.

آرمادیلو : Armadillo

فاتحان اسپانیایی قارهٔ آمریکا این جانور را آرمادیلو نامیدند که به اسپانیایی به معنی "زره‌دار کوچک" است. آرمادیلو پستاندار کوچک افتخاری ایالت تگزاس است.

پراکندگی: جنوب شرقی آمریکا

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، حشره خواران
دسترسی به زیستگاه: مراتع و جنگل های معتدل

ارسال شده در یکشنبه 14 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

تنها سوسمار زهر آلود و سمی در جهان غول گیلا (غول مونستر) و انواع بزرگتر ، از خانواده او می باشد . این جانور سم خود را فقط برای دفاع از خود به کار می برد نه برای حمله به حیوانات دیگر . در مناطقی که هوا خیلی سرد می شود و شرایط برای زندگی خزندگان نامناسب می شود ، می تواند زندگی فعال خود را ادامه دهد . دم او مملو از چربی می شود که غذای او را در طول خواب زمستانی تامین می کند.

غول گیلا : Gila monster
غول گیلا : Gila monster

اسم علمی: هلادرما ساسپکتم : heloderma suspectum
اندازه: قد تا 61 سانتیمتر (2پا)
محل زیست: تیغستانها و کویرها
پراکندگی: جنوب غربی آمریکا ،مکزیک
نحوه تولید مثل: ماده 3 تا8 تخم می گذارد . بعد از 10 ماه نوزادان به دنیا می آیند . طول بدن نوزادان در حدود 15 سانتیمتر (6 اینچ) می باشد.
رژیم غذایی: تخم پرندگان و خزندگان ، بچه حیوانات

دسترسی به رده بندی: مهره داران، خزندگان، سوسمار ها
دسترسی به زیستگاه: بیابان ها و نواحی خشک

ارسال شده در جمعه 12 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

گاندو یا تمساح پوزه‌کوتاه، بزرگ‌ترین خزنده ایران است که در ناحیه بلوچستان دیده می‌شود. این تمساح تنها تمساح ایران است.

گاندو (کروکدیل ایرانی) : Mugger Crocodile

زیستگاه اصلی این تمساح ۳۸۰ هزار هکتار مساحت دارد که بخشی از آن در چابهار و بخش دیگر آن در شهرستان ایرانشهر قرار دارد. بیشتر این تمساح‌ها در برکه‌های میان راسک و باهوکلات و باتلاق‌های دلگان و کلانی متمرکز هستند. طول این جانور تا چهار متر است. این خزنده بازماندهُ خزندگانی است که حدود ۲۶۵ میلیون سال پیش می‌زیسته‌اند.
این تمساح دارای پوزه‌ای پهن است که فک بالایی ۱۹ دندان و فک پایینی ۱۵ دندان دارد. در قسمت پشت سر و در ناحیه گردن دو جفت صفحه شاخی بزرگ دیده می‌شود. دارای پاهای کوتاه بوده و پنج انگشت منتهی به ناخن‌های بلند در پاهای جلوئی و چهار انگشت منتهی به ناخنهای کوتاه تر در پاهای عقبی دیده می‌شود. رنگ عمومی بدنش زیتونی تا قهوه‌ای بوده و شکمی بدون فلس و به رنگ سفید متمایل به زرد دارد.

گاندو (کروکدیل ایرانی) : Mugger Crocodile


تمساح حیوانی بسیار خجالتی، محتاط و ترسوست و به سختی می‌توان آن را مشاهده نمود. تمساح حیوانی باهوش و زیرک است و به محض احساس خطر و با حضور مزاحم در آب فرو رفته و مخفی می‌شود ولی برای تنفس باید سریعاٌ به سطح آب برگردد. غذایش را عموماٌ ماهیان وگل‌خورک، پرندگان و پستانداران تشکیل می‌دهند و عموماً شب‌ها شکار می‌کند.

نام علمی: کروکودیلوس پلاستریس :  Crocodylus palustris
پراکندگی: جنوب شرق ایران، پاکستان، هند، بنگلادش و سریلانکا
پراکندگی گاندو (کروکدیل ایرانی) :  Mugger Crocodile Distribution

دسترسی به رده بندی: مهره داران، خزندگان، تمساح ها
دسترسی به زیستگاه:
آب های شیرین

ارسال شده در جمعه 12 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

وقتیکه کروکدیل رودخانه نیل به طور کامل رشد کند ، یکی از خطرناکترین شکارچیان آفریقاست او می تواند حیواناتی به بزرگی بوفالو را بکشد . نوع بالغ این حیوان دشمنی به جز انسان ندارند. گرچه معمولاَ بسیار کند حرکت می کند اما قادر است در آب و در زمین به طور ناگهانی سرعت بگیرد . او با تکان دادن دمش از طرفی به طرف دیگر شنا می کند.

کروکدیل نیل : Nile crocodile
کروکدیل نیل : Nile crocodile

اسم علمی: کروکودایلوس نیلیتوکوس : crocodylus niloticus
اندازه: قد تا 5 متر (16 پا) وزن 590 کیلوگرم (1300 پوند)
محل زیست: رودخانه ، دریاچه و مردابها
پراکندگی: نواحی استوایی و جنوبی آفریقا
نحوه تولید مثل: ماده 25 تا 60 تخم می گذارد . بعد از 12 هفته نوزادان از تخم بیرون می ایند .
رژیم غذایی: پستانداران و پرندگان ، کوچکترها حیوانات کوچک را از قبیل قورباغه و ماهی می خورند.

دسترسی به رده بندی: مهره داران، خزندگان، تمساح ها
دسترسی به زیستگاه:
آب های شیرین

ارسال شده در جمعه 12 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

اکثر مار مارگزیدگیهای منجر به مرگ در آمریکای شمالی ، در اثر گزش این مار زنگی می باشد. مار پشت الماسی غربی ، همچون مارهای زنگی دیگر در انتهای دمش عضو جغجغه مانندی دارد که برای ترساندن و فرار دادن حیوانات مهاجم آنرا تکان می دهد.

پشت الماسی غربی : western diamondback snake
پشت الماسی غربی : western diamondback snake

اسم علمی: کروتالوس اتراکس : crotalus atrox
اندازه: تا 1\2 متر (7پا)
محل زیست: کویر، چمنزارها
پراکندگی: جنوب و غرب آمریکاپشت الماسی غربی : western diamondback snake

نحوه تولید مثل: ماده در هر زایمان در حدود 12 نوزاد به دنیا می آورد.
رژیم غذایی: عمدتاَ جوندگان و پرندگان

دسترسی به رده بندی: مهره داران، خزندگان، مار ها
دسترسی به زیستگاه:
بیابان ها و نواحی خشک

ارسال شده در جمعه 12 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

این مار سمی متعلق به گروه کبری ها است و گونه ای مهاجم و سریع است. وقتیکه به طعمه خود حمله ور می شود ، او را پشت سر هم می گزد و دندانهای نیش بلندی که در جلوی دهانش قرار دارند ، در بدن شکار فرو می کند. نوزادان این مار به شکل راه راه هستند ولی نوع بالغ ، قهوه ای رنگ و یا سبز تیره است.

مار قهوه ای استرالیایی : Australian brown snake
مار قهوه ای استرالیایی : Australian brown snake

اسم علمی: دیمانسیا تکستیلی
اندازه: قد تا 1/2 متر (7پا)
محل زیست: تیغستانها ، چمنزارهای خشک و سنگلاخی.
پراکندگی: شرق استرالیا ، ولز جنوبی جدید و کونیزلند.
نحوه تولید مثل: ماده ها تا 50 تخم می گذارند . بعداَ مارهای نوزاد به طول 15 سانتیمتر (6اینچ) از آنها بیرون می اید.
رژیم غذایی: مارمولک ، پرندگان و پستانداران کوچک

دسترسی به رده بندی: مهره داران، خزندگان، مار ها
دسترسی به زیستگاه:
بیابان ها و نواحی خشک

ارسال شده در جمعه 12 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

وقتی که مارمولک یالدار مورد تهدید قرار می گیرد دهان بزرگش را باز می کند و لبه پوست یال مانند کنار گردنش را بحالت کشیده و گسترده در می آورد . اگر این حقه موثر نیافتد ، اغلب بر روی پاهای عقبی خود به سرعت به مکانی امن فرار می کند.

مارمولک یالدار : frilled lizard
مارمولک یالدار : frilled lizard

اسم علمی: کلمیدوساروس کینجی
اندازه: قد تا 61 سانتیمتر (2پا)
محل زیست: تیغستانها و بوته زارها (مرغزارها) ، جنگلهای باز
پراکندگی: نواحی شمالی استرالیا ، گینه نو
نحوه تولید مثل: ماده یک دسته از تخم را در زمین ماسه ای میریزد.
رژیم غذایی: حشرات و دیگر بی مهرگان

دسترسی به رده بندی: مهره داران، خزندگان، سوسمار ها
دسترسی به زیستگاه: مراتع و جنگل های معتدل، بیابان ها و نواحی خشک

ارسال شده در پنجشنبه 11 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

وال قاتل یا اورکا پستانداری آبزی است که بزرگترین عضو تیره ی دلفین ها به حساب می آید. وال قاتل به دلیل میل و اشتهای حریصانه اش به ماهی، پرندگان دریایي، خرچنگ دریایی و پستانداران دریازی به این نام شهرت یافته است.وال قاتل بیشتر از هر پستاندار دریایی دیگری پراکنگی داشته و تقریبا در همه مناطق اقیانوس ها یافت می شود. آن ها بیشترین تراکم را در آب های سرد دارند اما در آب های گرم مناطقی چون هاوایی نیز یافت می شوند. وال قاتل در بعضی از رودخانه های بزرگ فرانسه، ایالات متحده و چک نیز مشاهده شده است. رفتار وحشیانه و حریصانه ی وال قاتل از دیرباز ترس و هم چنین احترام به حیوان را در انسان و به خصوص مردم محلی ایلات متحده و کانادا بر انگیخته است. سرخپوستان محلی نیز وال قاتل را در عقاید روحانی خود وارد کرده و از تصاویر آن در کلاه ها، لباس ها و ظروف خود استفاده کردند. با وجود خلق و خوی وحشیانه ی این حیوان برخی فرهنگ های محلی بر این باورند که وال قاتل به عنوان یک گارد و محافظ برای غذا های آن ها در اقیانوس است و معتقدند وجود آن در اقیانوس ها بر سید بیشتر آن ها و تهیه غذای بیشتر تاثیر گذار است.

وال قاتل : killer whale

  • لطفا برای مطالعه متن کامل به "ادامه مطلب" مراجعه فرمایید.

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، پستانداران دریایی
دسترسی به زیستگاه:
نواحی ساحلی و دریا ها، توندرا و نواحی قطبی

ارسال شده در پنجشنبه 11 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت | ادامه مطلب
    | فرم ارتباط با ما

وامبَت جانوری کیسه‌دار و بومی استرالیا است. حداکثر وزن این جانور ۴ کیلوگرم است و از چمن، پوست تنه درختان، ریشه‌ها و انواع قارچها تغذیه می‌کند. این جانور در جنگلهای استوایی و چمنزارهای استرالیا، سیدنی، ملبورن، آدلاید و جزیره تاسمانی زندگی می‌کند.

وامبت : wombat


این جاندار بزرگترين پستاندار گياه خوار است که براي خود مثل يک حفار تربيت شده و ماهرلانه ي زير زميني حفر مي کند و در اين کار شباهت زيادي به گور کن دارد.
اين حيوان از خانواده ي کوالا است. دم و پاها ي کوتاه دارد، خيلي سنگين راه مي رود و ظاهر آرامش باعث شده تا يکي از محبوب ترين حيوانات بومي استراليا باشد.
ومبت ها در همه جاي تاسمانيا، از زمينهاي پست تا ارتفاعات پيدا مي شوند اما بيابانها و جنگل هاي کم درخت و زمين هايي که براي کندن مناسب ترند را براي زندگي بيشتر ترجيح مي دهند.
آنها اغلب لانه هایشان را در بالاي نهر ها حفر مي کنند که گاهي بيشتر از ۲۰ متر طول و ۲ متر عمق دارند و شامل تونل ها و ورودي هاي بيشماري هستند.
ومبتها درون اين تونلها لانه هاي خود را با سيخ و شاخه و برگ درختان درست مي کنند. آنها معمولا شب ها که هوا خنک تر است، براي چريدن بيرون مي روند و غذا خوردنشان بين۳ تا ۸ ساعت طول مي کشد و شامل گياهان بومي، پوست درختان و ريشه ي گياهان است. هنگام کمبود غذا مي توانند از ريشه ي گياهان خشک شده نيز استفاده کنند.با وجودي که آنها در تمام طول سال قادر به توليد مثل هستند، جفت گيري آنها بيشتر در زمستان است.

وامبت : wombat

وامبت ماده مانند کانگورو کيسه دار است و دو پستان در کيسه اش دارد. ۳۰ روز بعد از جفت گيري يک بچه ومبت به دنيا مي ايد و تا 15 ماهگي از شير مادرش تغذيه مي کند. و در دو سالگي کيسه ي مادر را ترک مي کند.

منبع: تالار های نیک صالحی

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، کیسه داران و تخم گذاران
دسترسی به زیستگاه: مراتع و جنگل های معتدل

ارسال شده در پنجشنبه 11 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

کوآلا جانوری گیاهخوار و کیسه‌دار و بومی استرالیا است. نزدیکترین جانور به کوآلا از نظر ظاهر وامبَت است.

کوآلا : coala


کوآلاها فقط در جنگل‌های اُکالیپتوس استرالیا زندگی می‌کنند.آنها هر شب با دستهای پر قدرتشان شاخه‌ها را می‌گیرند و شاخه به شاخه برگهای سخت اکالیپتوس (درخت کافور) را می‌خورند. خرسهای کوآلا به علت خوردن برگهای اکالیپتوس همیشه بوی همین برگ را می‌دهند. آنها روزها بر روی شاخه‌های پهن اکالیپتوس می‌خوابند و بچه شان را هم آنجا به دنیا می‌آورند. هر مادر فقط یک بچه به دنیا می‌آورد. وقتی که بچه به دنیا می‌آید بدنش خالی از مو و کور است. او با پنجه‌های کوچکش، خود را روی پوست مادر می‌کشاند و به سختی خود را به زیر شکم مادر می‌کشاند و چند ماهی در آنجا می‌ماند. چون گرمای بدن مادر از او حمایت می‌کند و شیر را هم همان جا به دست می‌آورد. هر موقع که بخواهد شیر می‌مکد و خیلی محکم خود را در کیسه مادر نگه می‌دارد. شیری که می‌خورد مزه اکالیپتوس می‌دهد. این جانور به دلیل اینکه خیلی کم آب می‌خورد کوآلا (بدون آشامیدن) نام گرفته‌است.

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، کیسه داران و تخم گذاران
دسترسی به زیستگاه: مراتع و جنگل های معتدل

ارسال شده در پنجشنبه 11 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

این پستاندار پرنده جزو گروه خفاشهای روز می باشد. این گروه شامل تنها خفاش میوه خوار که در غارها زندگی می کند و همچنین تنها خفاش میوه خوار که برای پیدا کردن شکار از انعکاس امواج صوتی استفاده می کند، می باشد. خفاش میوه خوار مصری به صورت اجتماع های بزرگ نه تنها در غارها، بلکه در قبرهای متروک و عبادتگاههای قدیمی زندگی میکند. در هنگام غروب او از گروه چند هزاری بیتونه کننده، جدا شده و فاصله زیادی را برای پیدا کردن غذای خوب و مناسب پرواز می کند.

خفاش میوه خوار مصری : egyptian fruit bat

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، خفاش ها
دسترسی به زیستگاه: غار ها

ارسال شده در پنجشنبه 11 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

این حیوان با وزن 66 کیلوگرم (145 پوند)بزرگترین جونده دنیاست که در دریاچه ها ورودخانه های آمریکای جنوبی زیست می کنند آنها شناگران بسیار قهاری هستند و با شرایط زیر آب کاملا" سازگاری دارند آنها می توانند کاملا" در زیر آب قرار گیرند و فقط چشمها گوشها و سوراخهای دماغ را در بالای سطح آب نگه دارند این جانوران حیوانات اجتماعی هستند و درگروههای 15 تایی زندگی می کنند.

کپی بارا : capybara
کپی بارا : capybara

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، جوندگان
دسترسی به زیستگاه: دریاچه ها و تالاب ها

ارسال شده در پنجشنبه 11 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

این خوک ساکن جنگل شبها فعال بوده و در مناطقی از جنگل که پاک شده یا پوشش گیاهی کوتاه دارد به چرا مشغول می شود خوک برزیلی یک شناگر قوی می باشد و زمان زیادی را در آب می گذارند تا به این وسیله خود را خنک نگهدارد و از شر انگلهای مزاحم پوستی راحت شود همچنین این حیوان تنها میتواند سریع بدود.

img/daneshnameh_up/a/a3/Khook_berezil.jpg

 دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، خوک ها
دسترسی به زیستگاه: جنگل های انبوه استوایی

ارسال شده در پنجشنبه 11 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

خرس سیاه در اندازه کوچکتر از خرس قهوه‌ای است. صورت نسبتا باریک است و گوشها بزرگ و لوله‌ای شکل و بطور واضح از داخل موها خارج شده‌اند و بدو طرف پهلوهای سر امتداد پیدا می‌کنند. دستها و پاها به ضخامت خرس قهوه‌ای نیست. کف پا برهنه است و چنگالها خیلی بلند نشده و خمیده و به رنگ سیاه هستند. موهای بلند بدن و به رنگ قهوه‌ای تیره متمایل به سیاه و براق هستند. جمجمه حجیم ولی کمی کوچکتر از جمجمه خرس قهوه‌ای است. پوزه پهن است.

خرس سیاه : Black bear

محل زندگی و تغذیه: از لحاظ طرز زندگی این خرس خیلی شبیه خرس قهوه‌ای است با این تفاوت که خرس سیاه بیشتر برای زندگی روی درخت آماده شده است، جثه کوچکتر و طرز قرار گرفتن چنگالها این حیوان را برای بالا رفتن از درخت مساعد ساخته است. خرس سیاه از گیاهان سبز ، میوه‌ها ، حشرات ، عسل و همچنان مهره‌داران کوچک مانند پرندگان و جوندگان تغذیه می‌کند. خیلی کم به حیوانات دیگر حمله می‌کند. جفت‌گیری در اوایل بهار و اوایل تابستان صورت می‌گیرد و بچه‌ها اوایل تا اواسط زمستان متولد می‌شوند.

خرس سیاه : Black bear

پراکندگی در ایران: خرس سیاه در ایران تاکنون از بلوچستان و کرمان و بم گزارش شده است.
پراکندگی جهانی: در نواحی جنگلی مشرق آسیا از جنوب شرقی سیبریه و در جنوب تا چین ، کامبوج وتایلند و کوههای هیمالیا در کشمیر ، ایران و برخی از جزایر ژاپن دیده شده است.

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، خرس ها
دسترسی به زیستگاه: کوه ها و نواحی مرتفع

ارسال شده در پنجشنبه 11 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

روباه قُطبی، گونه‌ای روباه است که در نواحی قطبی اروپا، آسیا و آمریکای شمالی زندگی می‌کند. اندازه بدن آنها بین چهل و شش تا شصت و هشت سانتیمتر است و اندازه دم آنها تا سی و پنج سانتیمتر می‌شود. روباه قطبی از معدود جانورانیست که می‌تواند در برف و یخ زندگی کند. آنها پاهای کوتاه و پرمو دارند و گوشهای آنها کوچک و تقریباً گرد است. این روباه‌ها از جوندگان کوچک، پرندگانی که بر روی زمین زندگی می‌کنند، باقی مانده غذای خرس قطبی و حتّی لاشه حیوانات تغذیه می‌کنند. سوراخهای پای تپّه‌ها و صخره‌ها پناهگاه‌های خوبی برای روباه‌ها می‌باشند ولی آنها در طول زمستان نمی‌خوابند و می‌توانند دمای پنجاه درجه زیر صفر را نیز تحمّل کنند.
روباه‌های قطبی در ماه‌های مه و ژوئن پس از پنجاه و یک تا پنجاه و هفت روز بارداری چهار تا یازده توله به دنیا می‌آورند و پدر و مادر هر دو از توله‌ها نگهداری می‌کنند.

روباه قطبی : polar fox
روباه قطبی : polar fox

نام علمی: وولپس لاگوپوس : Vulpes lagopus
اندازه: ۴۶ تا ۶۸ سانتیمتر
پراکندگی: سرزمین های توندرا، شمال اروپا، سیبری، آلاسکا
روباه قطبی : polar fox

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، سگ سانان
دسترسی به زیستگاه: توندرا و نواحی قطبی

ارسال شده در چهارشنبه 10 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

دست و پاهاي بلند، بدنى باريك و كشيده، سينه فراخ و شكم بالاي او شبيه تازي است ولي بر خلاف سگ سانان سر كوچك و گرد، پوزه اي كوتاه و گوش هايي كوچك و گرد دارد. به طور كلي مي توان آن را به" سگي با كله گربه" تشبيه نمود. رنگ پشت زردكمرنگ تا زرد متمايل به قرمز و زير بدن سفيد است. خالهايى گرد، سياه و توپر و موهايى زبر و نسبتا كوتاه دارد. در بالغين خال هاي روي دم تدريجا در نيمه انتهايي به حلقه هايي بدل مي شود كه سياه رنگ اند و آخرين حلقه پهن تر است. سر يوزپلنگ كوچك و گرد است و چشمانش در بالاى كاسه سر قرار دارد. خط سياه شكيلي معروف به خط اشكي از گوشه چشمان يوزپلنگ تا اطراف بينى و دهانش امتداد دارد كه احتمالا چشمان او را از آفتاب مصون مي دارد و در شكار به او كمك مي كند. جانور بالغ ناخن‌هايى كند و نيمه تورفته دارد كه برخلاف ساير گربه سانان جمع نمي شوند.( هرچند بچه ها تا 6 ماهگي قادرند ناخن ها را جمع كنند.)

پوزپلنگ ایرانی (آسیایی) : Iranian (Asian) cheetah

 

  • لطفا برای مطالعه متن کامل به "ادامه مطلب" مراجعه فرمایید.

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، گربه سانان

دسترسی به زیستگاه: بیابان ها و نواحی خشک

ارسال شده در چهارشنبه 10 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت | ادامه مطلب
    | فرم ارتباط با ما

گوزن زرد به زیر راسته نشخوارکنندگان و تیره گوزنها تعلق دارد. از این تیره دو جنس capreolus و cervus در ایران وجود دارد. از جنس Cervus دو گونه مهم قابل تشخیص است. مرال و گوزن زرد. اعضای جنس Cervus دارای دم با رشد زیادتر و کاملا واضح هستند. شاخ بلند و زائده‌های بالای چشمی وجود دارد. گوزنهایی هستند با اندازه بزرگ یا متوسط. دم در آنها نسبتا خوب رشد کرده و کاملا دیده می‌شود. شاخها بلند و با شاخه‌های زیاد و طول آن به دو سه برابر طول سر می‌رسد.

گوزن زرد ایرانی : Iranian yellow deer

  • برای مطالعه متن کامل به "ادامه مطلب" مراجعه بفرمایید.

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، سم داران
دسترسی به زیستگاه: مراتع و جنگل های معتدل

ارسال شده در چهارشنبه 10 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت | ادامه مطلب
    | فرم ارتباط با ما

این فامیل میمونهای بزرگ و معمولی تنها میمون پوزه داری است که هم بر روی زمین زندگی می کند و هم یک درخت نشین چابک و زرنگ است این میمون در طول روز فعال است و در گروههای خانوادگی 12 تا 20 تایی زندگی می کند در گروه او ماده ها بر همه نرها غالب هستند این میمون پوزه دار روی چهار دست و پایش به شکلی که دمش را مستقیم بلند می کند راه می رود او قلمرو زندگیش را توسط غده هایی که از خود بوهایی به جا می گذارند نشانه گذاری و مشخص می کند.

لمور دم حلقه ای : Ring Tailed Lemur 
لمور دم حلقه ای : Ring Tailed Lemur

پراکندگی: جزیره ماداگاسکار

دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، نخستیان
دسترسی به زیستگاه: جنگل های انبوه استوایی

ارسال شده در سه شنبه 9 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

این میمون آمریکای جنوبی صدای قابل توجهی از خود تولید می کند که از فاصله 5 کیلومتری(3 مایلی) قابل شنیدن است او در گروههای 6 تا 8 تایی زندگی می کند وبرای حفظ قلمرو خود در مقابل گروههای رقیب جیغ می کشد.

بوزینه جیغ زن قرمز : red howler monkeyبوزینه جیغ زن قرمز : red howler monkey



دسترسی به رده بندی: مهره داران، پستانداران، نخستیان
دسترسی به زیستگاه: جنگل های انبوه استوایی

ارسال شده در سه شنبه 9 تیر1388 | سایت میانه | لینک ثابت
    | فرم ارتباط با ما

مطالب پيشين